Nieuws

[Nieuw] EnergyBattles!

Met de EnergyBattle richten we ons op het activeren van de personen die energie moeten gaan besparen. Wij faciliteren onze SlimmemeterPortal.nl aan de organisatie en we zorgen ervoor dat hier alle relevante informatie over het verbruik en de besparingen zichtbaar worden. De deelnemers kunnen hier hun verbruik volgen en in dit geval kunnen de studenten op deze manier eenvoudig zien of ze de maandprijs gaan winnen of niet. Een gezonde competitie en een stok achter de deur!

Ook voor de Freonen fan Fossylfrij Fryslân verzorgen we een project rondom energiebesparing. Alliander, Rabobank, gemeente Leeuwarden en Culturele Hoofdstad 2018 zijn mede participanten in dit traject. We organiseren een energybattle voor 13 energiecoöporaties in Friesland en hopen dit uit te kunnen gaan breiden in de toekomst.

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Lees verder >>

Concours D'elegance - Paleis Het Loo 1 en 2 juli 2017

We organiseren natuurlijk wel vaker leuke evenementen, onze zomerbarbecues zijn in die zin altijd druk bezocht. En we hebben voor deze zomer weer wat nieuws bedacht! We zullen deelnemen aan het 13e Concours D’elegance op 1 en 2 juli 2017. Want wat is er leuker dan op een mooie dag met het hele gezin langs oldtimers slenteren met op de achtergrond het prachtige Paleis Het Loo? 

 

Uitnodiging
Concours d'Elegance Apeldoorn
Lees verder >>

Midwintermarathon Apeldoorn 2017

Afgelopen jaar zijn wij gestart om met een groep enthousiaste lopers deel te nemen aan de midwintermarathon in Apeldoorn Aangezien wij het zeer geslaagd vonden, zijn we ook dit jaar zijn we weer van de partij! Er zijn lopers voor de 8EM, 10EM en de Asselronde. U zorgt voor de inschrijving, wij voor een uniek shirt, warme plek om te verzamelen en een broodje en kop soep achteraf. Inschrijven kan nog tot 15 januari, dus wees er snel bij!Wilt u meelopen, stuur dan een email naar ruben@energyalert.nl

Terugblik 2016

Afgelopen zondag hebben we met een enthousiast team meegedaan aan de Midwintermarathon in Apeldoorn. Iedereen liep een goede race en er sneuvelden zelfs enkele PR's! Verschillende sponsoren deden mee om een mooi jack te laten bedrukken in het kader van een duurzaam Apeldoorn. Allen, dank voor de inzet en het enthousiasme!

Lees verder >>

EnergyAlert zet AWS IoT in voor het meten van opwek van zonnepanelen!

Onder de noemer “Opweckcheck” zal EnergyAlert een eigen platform introduceren, specifiek voor woningcorporaties die de opwek van hun zonnepanelen eerlijk willen afrekenen met hun huurders. Als communicatieprotocol wordt LoRa WAN gebruikt zodat we niet afhankelijk zijn van de internetverbinding van huurders. De oplossing lijkt simpel, maar voor het meten van grotere hoeveelheden zonnepanelen, het correct tonen van die informatie aan de huurders en het goed inregelen van de toestemming die huurders moeten geven was nog geen goede / betaalbare oplossing. Nu dus wel. 

Lees verder >>

Nieuwe functionaliteit: Budgetteren en Rapporteren

Met EnergyAlert proberen we voortdurend de applicatie nieuwe functionaliteit mee te geven waar we de wensen van onze gebruikers ter harte nemen. Daarom zijn er nu een tweetal nieuwe functies in de applicatie: Budgetteren en Rapporteren. Met de 'rapporteren' functie is het gemakkelijk gemaakt om in 1 oogopslag een compleet overzicht te krijgen van het energieverbruik van de organisatie. De 'budgetteren' functie geeft multisite organisaties de mogelijkheid om de energieprijzen in te voeren in aan de hand van deze prijzen de totale kosten van het verbruik te zien. Ook maakt de applicatie een voorspelling van het verwachte verbruik voor de toekomst. Als u graag gebruik wilt maken van deze nieuwe functionaliteit dan horen wij het graag!

Lees verder >>

[Case] RIBW Brabant

·           Energieverbruik wordt uitgelezen 

·           Bij een hoog energieverbruik worden alert e-mails verstuurd

·           Er worden maandelijkse rapportages beschikbaar gesteld.

·           Door het inzicht wordt bewustwording gecreëerd.

 

De aangesloten bewoners van RIBW Brabant hebben door middel van EnergyAlert in 2014 inzicht gekregen in hun energieverbruik. Hierdoor zijn bewoners bewust geworden van hun energieverbruik en gemotiveerd/enthousiast om daadwerkelijk energie te besparen!

Lees verder >>

Interview Maaswaal College

dhr. PetersHet Maaswaal College is een Wijchense scholengemeenschap met twee locaties. Een havo/vwo-locatie aan de Veenseweg en een vmbo-locatie aan de Oosterweg. Op de locatie Veenseweg volgen bijna 1300 leerlingen onderwijs en aan locatie de Oosterweg werken ongeveer 1050 leerlingen aan hun toekomst. Sinds zomer 2012 maakt het Maaswaal college gebruik van de online energiemonitoring tool van EnergyAlert en ze hebben inmiddels al een flinke besparing op de energierekening gerealiseerd. Wij spraken met dhr. Ir. H. Th. M. Peters, directeur bedrijfsvoering Maaswaal College in Wijchen voor het blad Schoolfacilities over zijn ervaringen met het online monitoren van energie. Bekijk het filmpje van het interview hiernaast of in het blad schoolfacilities.

Lees verder >>

Archief

Lees verder >>